Jdi na obsah Jdi na menu

Zájezdy, divadla, výlety

Plánované zájezdy, divadla, výlety:

Zájezd do Třebíče a Jaroměřic nad Rokytnou v úterý 7. května 2024

Odjezd z Nového Města na Mor. v 7.00 hod. od kulturního domu. V Bystřici nad Pernštejnem autobus zastaví v 6.40 hod. místo domluví telefonicky s účastníky zájezdu Eva Benediktová. 

Začínáme Třebíčí. Navštívíme baziliku sv. Prokopa a židovské město se synagogou - památky UNESCO. Potom odjedeme do Jaroměřic nad Rokytnou, kde nás čeká oběd. Po obědě je na programu návštěva nově zrenovovaného barokního chrámu sv. Markéty a zámku. Budeme mít i chvíli pro sebe a můžeme si vybrat prohlídku zámecké zahrady, nakoupit si v místním zahradnictví sazenice ...

Dopravu  i vstupné platí členům Klub. Nečleni si vstupné hradí sami a na dopravu přispívají částkou 100,- Kč.

 

Zájezd do Neratova

Další náš výlet za poznáním se uskuteční ve středu 13. září 2023. Tentokrát to bude obec Neratov. Navštívíme kostel, který má pozoruhodnou minulost, seznámíme se s vesnicí, prohlédneme si pivovar ( vstupné 60- Kč ), bude čas i na oběd, pokud počasí dovolí nakoukneme i do okolní přírody. 

Odjíždíme tedy ve středu 13. září 2023 v 7.00 hod. od novoměstského kulturního domu.

 

Na první schůzce v lednu 2023 jsme si odhlasovali zájezd na jižní Moravu. 

Trasa výletu: Milotice  s prohlídkou zámku a zahrad, přístav Vnorovy, plavba lodí částečně po řece Moravě a po Baťově kanále s průvodcem, opět zpět do Vnorov  a dále Strážnice. Na oběd si zajedeme do motorestu v Petrově - Plžích. 

Termín zájezdu: 17. 5. 2023

Čas a místo odjezdu:

6:25 Bystřice nad Pernštejnem u prodejny Penny

6:45 Nové Město na Moravě u kulturního domu

Milotice - renesanční zámek nazývaný Perla jihovýchodní Moravy. Petrov Plže - areál je tvořen jedněmi z nejstarších staveb lidové architektury u nás - vinné sklípky v počtu asi 80, budovaných už od 15. století. Strážnice - starobylé město s bohatou historií - zámek, skanzen lidové architektury, tradice folklorních slavností, koštů ap. 

 

prispevky-jaro.jpg